Medische zaken

 

Bij Spiritueel Centrum Second Life bieden we onder andere transformerende en entheogene plantmedicijn- en kambo ceremonies aan. We hebben de belangrijkste ceremonies op een rij gezet: Cacao, Kambo, ChocoPsiloHuasca en Magic truffel.

Dit zijn heilige planten en kambo is het gif van een kikker uit de Amazone. Daar gaan wij met respect mee om. Soms kunnen mensen door medische redenen niet deelnemen aan een plantceremonie bijvoorbeeld vanwege gebruik van bepaalde medicijnen. In veel gevallen kan het echter wel.

Om zeker te zijn van de mogelijkheden en veiligheid sturen wij je vanuit ons centrum ruim voor de ceremonie een vragenlijst om in te vullen. Deze gaat over gebruik van medicijnen en andere middelen, geestelijke of lichamelijk klachten en over de eventuele ervaring met plantmedicijnen. Deze zal eerst ingevuld moeten worden en geretourneerd via email of Whatsapp. Zo kunnen wij constateren of deelname mogelijk is en indien nodig met u overleggen of er iets aangepast kan worden. Goed overleg omtrent deze zaken is voor ons noodzakelijk. Veiligheid staat voorop bij Spiritueel Centrum Second Life.

 

Hierbij een paar voorbeelden waarbij complicaties zouden kunnen optreden:

Hartproblemen,

Epilepsie,

Te hoge bloeddruk,

Te lage bloeddruk,  

Antidepressiva,

Verslavende middelen zoals:

Harddrugs,

Alcohol,

Of andere medicatie

Ook wordt afgeraden Kambo te gebruiken als je zwanger bent.

 

Bij de vragenlijst krijg je een informatiebrief waarin staat wat je wel en niet mag eten en hoe lang je niet mag eten voor de ceremonie.

 

Voor vragen en meer informatie, neem gerust contact met ons op via telefoon of email.

 

Aho!

Spiritueel Centrum Second Life