Cacao ceremonie

 

Wat is cacao

In de Westerse wereld eten we chocolade omdat het zo lekker smaakt en een goed gevoel geeft. Dat is omdat een brokje pure chocolade magische stofjes bevat zoals flavonoïden en fenylethylamines. Stofjes die ons gelukshormoon en onze creativiteit een boost geven. Maar voor wie nu denkt: ‘Ik ben dól op chocolade en tijdens een cacao ceremonie worden er vast liters chocolademelk geschonken!’ komt van een koude kermis thuis. De chocolade zoals wij deze kennen ligt namelijk mijlenver uiteen met de smaak waar chocolade écht van is gemaakt: namelijk rauwe cacao van een cacaoplant. En dát is het soort cacao dat wordt gebruikt tijdens een ceremonie.

 

Hoe ziet de cacao ceremonie eruit

Bij binnenkomst gaan we eerst even lekker landen en doen we een korte ademoefening. Daarna mag je in de ceremonieruimte gaan zitten of liggen op een comfortabel kussen of matras. Je ontvangt een glas ceremoniële cacao en terwijl je deze vast houdt mag je een mooie intentie zetten waar je de ceremonie voor wil inzetten in je leven. Daarna volgt een mooie geleide meditatie. Opvolgend mag je meereizen met de heerlijke muziek en de klanken van de instrumenten. Het geeft een diepe ontspanning en rust in lichaam en geest en is een hartopener. Dit betekent dat het energiecentrum van het hart (hartchakra) meer open gaat staan waardoor er emotionele blokkades los komen. Ook kan cacao je  mooie inzichten geven. 

Cacao geeft meer opening bij coaching gesprekken, meditatie en klankheling en kan daarbij ook ingezet worden als extra behandeling.

 

 

Tarieven cacao ceremonie

Groepsceremonie (max 4 personen):  op donatiebasis

Individuele ceremonie: op donatiebasis

Deze ceremonie duurt ongeveer 3 uur.