Rapé ceremonie

 

Wat is Rapé en hoe wordt Rapé gebruikt

 

Rapé is een samengesteld geheel van diverse planten die groeien in het Amazonegebied. Het hoofdingrediënt is Nicotiana rustica. Rapé is een krachtig medicijn en is al duizenden jaren oud. Het werd al gebruikt in de tijd van de Mayas en wordt bij verschillende rituelen gebruikt. Elke stam in de Amazone heeft zijn eigen energie. Het wordt hoofdzakelijk gebruikt bij  fysieke, emotionele en spirituele blokkades. Het geeft namelijk ruimte in de geest. Ook wordt het gebruikt voor gebeden en het zet je weer met beide benen op de grond.  

Rapé bestaat uit verschillende kruiden en planten toegevoegd aan de tabaksplant. Deze worden tot poeder vermalen.  Vervolgens wordt het fijne tabak boven vuur gehouden, zodat het goed kan drogen. Het gedroogde geheel wordt verpulverd, gezeefd en weer opnieuw vermalen tot poeder wat gesnoven kan worden. De poeder is zo fijngestampt dat het bijna de consistentie van stof heeft. Het wordt via de neusgaten de neus ingeblazen. Dit doe je door middel van een rapé pijpje in het Braziliaans een "Tepi" genoemd. De gever vraagt of de ontvanger een intentie heeft. Vervolgens blaast de gever met die intentie de rapé in de neus van de ontvanger. De gever moet dus goed aanvoelen hoeveel rapé er mag worden gegeven en hoe hard het word ingeblazen. Dit verschilt voor een beginner gebruik je minder dan als je het al vaker hebt gekregen. nee. Je kan het ook bij jezelf doen. Dat noemen ze een selfie en wordt ook wel een "Kuripe" pijp genoemd.

 

Hoe ziet de Rapé ceremonie eruit

 

Je gaat kennis maken met drie verschillende soorten rapé. Eén is specifiek voor de geest, één voor lichaam en geest en één voor ontspanning van het hele systeem.

Bij binnenkomst eerst een bakje thee en even landen. Daarna een kleine adem oefening om even goed bij je zelf te komen.

Er zijn 3 verschillende onderdelen waarin we verschillende lagen gaan behandelen. Bij elke laag wordt dus weer een andere soort rapé gebruikt.

Bij het eerste onderdeel een heerlijke meditatie voor innerlijke rust. Hierin mag je ervaren dat je niet je gedachten bent.

Bij het tweede onderdeel ga je al je onzekerheden en angsten loslaten tijdens een aantal fijne bewegingsoefeningen en/of dans.

Bij het laatste onderdeel ontvang je een prachtige klankheling om blokkades los te maken en alles weer lekker te laten doorstromen.

Deze ceremonie is echt geschikt om kennis te maken met dit prachtige medicijn.

Laat je meenemen door de wijsheid en de kennis van deze unieke substanties.

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Tarieven Rapé ceremonie

 

Groepsceremonie (max 4 personen): op donatiebasis

Individuele ceremonie: op donatiebasis

Deze ceremonie duurt ongeveer 3 uur.